The Miglennium Tour 2000, Cirkus, Stockholm

Världens bästa band. 1300 Glennheads. Cirkus. 30 maj. 2000. Med ingredienser i världsklass kan inte anrättningen bli annat än legendarisk. Historisk. Och legendarisk igen. The Miglennium Tour 2000 kom till Stockholm och det blev som väntat en föreställning helt utan like, skyddsnät och gränser. Följ med på en fotografisk odyssé genom ett gigg som kommer att gå till historien som ett av de mest glennsande. Glenns Orkesters noggrant utvalde fotograf heter Mats Olofsson och är världens snyggaste och bästa han också. Mycket nöje!

"We hope you will enjoy the show". Konserten med Världens bästa band på Cirkus blev precis det som världspressen förutspått; på många sätt ett mentalt och bokstavligt fyrverkeri.
"Hello Stockholm". Publiken bjöds på både det ena och, kanske framför allt, det andra. Den japanske kejsaren var på Stockholmsbesök den här dagen och hans livvakt tittade förbi och rev av sin hit "Du ska va korpulent". Sedan klöv han ett bord med pannan och bjöd Glenn-crewet på sake. Fin kille!
Vad är en Släktmiddag mot ett gigg med världens bästa band ackompanjerat av världens bästa ljus och ljud? The Glenn Crew gjorde sin vana trogen en fet insats i yppersta världsklass.
Gudarna och deras lärjungar fångade i ett av tusentals magiska ögonblick denna kväll.
En oljigt svettig snubbe tittade in och berättade sitt livs historia, först klädd i rödställ, senare Klädd i Klänning.
Från himmelska höjder kom Bo Hemian ner för att sjunga sin Rapsodi till ackompanjemang av en kåpklädd orkester.
Publiken hjälpte till att framföra en redan klassisk version av Glenns Orkesters kanske största hit genom tiderna, För evigt dum. Första versen och första refrängen sjöng nämligen publiken helt själv. Sagolikt vackert! Lägg till det att hela bandet låg på golvet under delar av låten så förstår ni att det här var ännu ett klassiskt Glenns Orkester-ögonblick.
Ah, va säger man om sånt? Med grönt hår, vita linnekostymer och ett dansnummer som ångade av svett och erotik bjöd Sparris Boys den till bristningsgränsen klorofyllda lokalen på ett par smakprov ur den show som gjort de fem vältränade och välfriserade till en av de största akterna i popvärlden idag. Bland annat framförde de efter en introduktion av managern Melitta Megabajt, Sparris Medley 2000. Världsklass, mina damer och herrar, världsklass.
Springsteen fick sig en släng av Glenn-sleven i nya Don Juan. Janne, Chrille, Magnus och övriga Gudar bar upp läderbrallorna på ett glennsande sätt.
Det bjöds på spontan stejtchdajving också. Alla landningar var inte helt lyckade.
Medan Hasse och hans diskarkompisar kämpade på i Gå och diska fick Mark syn på fotografen. Omelett.
Tre Bimbos, världens bästa körtjejer typ alla kategori, Gitte, Gunilla och Annica förgyllde showen på allehanda sätt. De agerade bland annat salsadansare, oljeplattformsarbetare och Britney Spears-kopior.
Jättesprutan Norén ackompanjerade på ett förtjänstfullt sätt det groggande paret Janne och Harriet på väg till Nobelfest i Jättefull ikväll.
Trots uppgifter om avhopp under veckan dök Liam och Noel upp tillsammans på Cirkus och rev av hitten Det är våran genre. Bröderna hade dock svårt att hitta scenen. Om vem av de två som såg till att de hamnade i logen i stället för på scenen tvistar de polisongprydda.
Sologitarrstjärnskottet Magnus, som redan utnämnts till snyggast och bäst i världen av en enig leadgitarristkritikerkår, glänste, njöt och framförde Smit hem till din mamma.
Basen i botten var det som gällde denna kväll för Robert. Han chockade för övrigt publiken med att mitt under pågående konsert helt och totalt byta stil, från en klassisk Tre Kronor-t-shirt till ett lika klassiskt Tre Kronor-linne!
Dimman låg tät när Roger Pontare kom förbi och sjöng sin nya och uppriktiga schlager När killarna piskar mej varm. Mannen från norr slår där ett slag för det befriande i att slå ett slag. I att få lite smisk helt enkelt. Som Den smiskande samen med basturis på ryggen och vild dans och blick sågs denna kväll Johan.
Clabbe och nyinsatte percussionisten Gunnar höll takt- och trumpinnarna högt, inte minst under de extremt tunga och uppskattade extranumren. Bland annat bjöds publiken på ett nytt, specialskrivet Cirkusmedley bestående av Smockfullt på Cirkus och Majkväll med Glenn. Cirkustaket har sällan varit så nära att lyfta.
Chrille satsar på OS i löpning för långa män med gitarr och klockades denna kväll för 5,3 sekunder (världsårsbästa).
"Det är inte sant, va livet är ensamt på toppen!" Det är inte lätt att vara ödmjuk när man är världens bästa band men Glenns Orkester lyckas naturligtvis även med det. Hasse inledde Ensamt på toppen framfördes delvis från logen som Bröderna Blasé tidigare under kvällen förirrade sig till.
"We hope you have enjoyed the show". Och så var ännu en sucke-spelning till ända. Drygt två timmar fyllda med rock'n roll, viftarlampor, fyrverkerier, explosioner och konstiga farbröder och tanter mättade en Glenn-hungrande publik. Och en marknadsundersökning som genomfördes i samband med konserten visar att exakt alla tyckte att det var den bästa konsert de någonsin hade sett. Och kommer att se.