Globen 2008

9e maj 2008, Globens Annex, världens bästa band på scen och Glennheads i långa och breda rader. Välkommen in och se Kristian Luuk presentera sitt favoritband, se Halle Berrys ögon, Anja Pärsons säl, köttfärsgurun M-Ica, en man i Perelliklänning, Christer Fuglesangs raket och mycket, mycket annat som gjorde Glenn-i-Globen till en rock’n rollhistorisk händelse av mammutmegamått. Det är alldeles gratis att gå in och som vanligt gäller att om du känner för att svimma, tveka inte, låt det hända, det är helt normalt.

Fredag 9e maj 2008. Globen Annexet. Stockholm. Sverige. Det samlades kroppar…
…och det hördes ett vrål från mannen, myten, konceptet Kristian Luuk som än en gång fick den extremt stora äran att presentera sitt favoritband, GLENNS ORKESTER….
Och till tonerna av Rule Glennmania intog så världens bästa band Globens scen.
”Ja nu e Glenn i Globen!”
Medan övriga bandmedlemmar headbangade så mycket de orkade solade sig Magnus i viftarlampornas sken.
”Och när vi shakar loss regnar det trosor över oss”. Filmteamet fångade Hasses knivskapa analys mitt i prick.
Ett band. En Glob. En rund skärm. ”En man bet Björn Borg”. In the name of Glenn, allt sker in the the name of Glenn.
Bandets bas, Bobben med full koll och med jättetrasiga, jättetrashiga jeans.
”Obama, can’t you tell”. Kvällens första gästartister The Travelling Hillarys kom direkt till Globen från en hektisk valkampanjsvecka.
Kvällens andra gästartist Per Gessle sjöng om euros, kronor och dollar och leverande som vanligt alla klyschorna i en och samma sång.
”Hennes ögon är en ocean”. Glenn Street Boys återförenades för en kväll…
…och levererade sin hyllning till Halle Berry. ”Om himlen är McDonalds är du McFlurry”. Stor poesi. Stort jubel.
Tre bimbos som numer nöjer sig med pip i fickan sjöng om de erotiska möjligheter som mobiltelefonin erbjuder den fantasirike i ”SMS”.
”Fuglesang till Moder Jord”. Christer kom förbi, klev in i raketen…
…och gav sig ut på en rymdpromenad. Gröna rymdkvinnor följde trånande den historiska svenskens färd genom Globens rymd.
”Ser man ut som mjölkchoklad hjälper ingen doktorsgrad”. Glenns Orkesters bidrag till den invandararpolitiska debatten levererades av en snubbe med mörkt hår som går och diskar.
I köttfärsskandalens spår dök den nya butikschefen M-Ica upp…
…och förklarade Icas syn på det hela. Det visade sig i grunden handla om ett avståndstagande från slit-och-släng-samhället. Publiken fick också en lång rad tips om nya användningsområden för köttfärs vars datum har gått ut lite grann, till exempel att det kan användas som krigsmateriel.
Storpolitisk gästartist 1: George Bush. ”Ubama, kom ut ikväll, har väntat och längtat sen nine eleven”
Storpolitisk gästartist 2: Pol Pott, vinnare i kambodjanska Idol, framförde sin stora hit ”Nästan Norrman” på temat klädernas betydelse för folkmördare.
Nästa gästartist var en oljeborrplattformsarbetare som vittnade om fördelarna med att gå klädd i klänning, i det här fallet en klänning som uppenbarligen inspirerade Charlotte Perellli till hennes Hero-klänning.
Även den dans som levererades av Janne och två andra begåvande dansare i skenet av ett massivt topsregn hade uppenbart inspirerat Perelli. Stort.
Claes levererade ett mäktigt trumsolo tillsammans med…
…Magnus Theilgaard. Tungt. Taktfast. Trevligt.
Nästa gäst var Al Green, Al Gores okände bror, som presenterade sina svar på klimatfrågan och presenterade de dansande grönsakerna…
… Sparris Boys som kom, sågs och dansade en oerhört välkoreograferad hyllning till koldioxiden.
… Sparris Boys som kom, sågs och dansade en oerhört välkoreograferad hyllning till koldioxiden.
Travelling Hillarys, Gessle, Bush, Pol Pott, Halle Berry en man i klänning och Sparris Boys. Ett fullmatat första set följdes av en välbehövlig paus.
Backis och Mark, Obelix och Asterix, gav fotografen en sekund innan de klev upp och inledde andra set…
…med ett The Who-inspirerat intro ackomanjerade av en magisk uppvisning i laserkonstens ädla konst signerad Micke Israelsson.
Tillbaka på Globens scen, världens bästa band!
En långväga gästartist steg fram ur röken. Glennoito, världens bästa sumobrottare berättade sitt livs historia iförd sin numer legendariska mammutmegablöja.
Och medan Glennoito utklassade Obelix i sumobrottning ledde Chrille alla Glennheads i en magisk allsång på temat wö-ö-ö-ö.
Glennologins chefsideologer i Stockholmsregionen, Lena, Lotta & Gunilla kom förbi och sjöng ”Det regnar Glenn” ackompanjerade av ett tajt band på scen och ett nedregnande band på filmduken.
Inte bara Glenns Orkester av berömda svenskar har rötterna i Stockholmsförorten Täby. Statsminister Fredrik Reinfeldt har det också och han sjöng en både självgod och självförhärligande melodi till sin företrädare Gösta Bohman.
Och speaking of berömda svenskar med rötterna i Täby. Kristan Luuk kom tillbaka för att programleda the mother of all melodifestivaler, Glennodifestivalen.
Christer Sjögräs hade fått med flera nummer i årets festival, nämligen ”I love Europe” om kärleken till ett hårdrocksband från Upplands Väsby, ”I love Orup” och ”I love yoghurt”, en hyllning till favoritmjölkprodukten.
”Kokain gör mig stark och fin”. Glenn Falkman framförde ”Jättegott Knark” och visade klart och tydligt hur han ska hantera detsamma.
Bröderna Wrongedal featuring Glenn Tvilling sjöng ”Brorsan och jag är så lika” och dansade som om de aldrig hade gjort annat. Typ.
Glenn Pontare gled ner till Globen från jättenorra Sverige för att sjunga ”Killarna piskar mig varm”.
Är det festival 2008 så är Perelli där. Glennotte Perelli gled i klänningen och levererade och konstaterade att allt går igen, tongångarna i melodifestivaler såväl som män som klär i klänning.
Brandman hade fått hett-om-arslet-abstinens och berättade om sitt nya yrkesliv i ”I lågornas sken”.
Brandman hade fått hett-om-arslet-abstinens och berättade om sitt nya yrkesliv i ”I lågornas sken”.
Programledaren fick in världens största kuvert med världens snabbaste resultat och världens…
…mest överraskande vinnare: Zillah och Totte som inte ens uppträdde under själva festivalen!
När segern var klar sjöng Totte en ödmjuk segersång på temat att han är mycket bättre än Glenn. Modigt och uppskattat.
Magnus loggade in och sjöng om sitt liv vid datorn.
Johan solade i blåljus
Anja Pärson tittade förbi på väg mellan två glaciärpass och berättade om den fantastiska inverkan på världsfreden, världssvälten och klimatförändringarna…
…som hennes segergest sälen har haft.
Så många kvinnor som inte får vad de behöver. Längtar efter nån….
Då kommer Glenn Bond! Han löser som vanligt både det ena och det andra för på underbara män svältfödda kvinnor.
Efter en snabb sågning av fenomenet släktmiddag var det dags för Globen att ”hoppa med Glenn” under ledning av tre bimbos.
”Jag är så snygg. Jag är så fruktansvärt snygg”. Det ordinarie programmet avslutades av mammutmegahitten ”Ingen Hejd På Nånting”. Svängigt. Jättesvängigt.
Tack världen, tack Globen och tack alla Glennheads!
Bosse Hemian inledde extranumren med att leverera sin rapsodi.
Kören sjöng opera som den aldrig hade gjort annat. I stort sett.
”Så nu lever jag lycklig som herrens soldat utan kaffe och tv men med celibat”. Bosse var väldigt nöjd med sin livssituation efter själva klostergåendet.
Sista extranumret för kvällen bestod av en lång, lång, lång rad Glennhittar i kortversioner, t ex ”Fnaskie”….
… och ”Vi är som stjärnor i skyn”.
Hela tjottaballongen avslutades med ”Ah vi e Glenns Orkester” med fyrverkerier, ett hoppande folkhav….
…och ett riktigt klassiskt hoppslut.
Och slut var det verkligen för den här gången. Ännu en gång, tack världen, tack Globen och tack alla Glennheads! Vi är Glenns Orkester, världens bästa band! We hope you have enjoyed the show”.