Glennmania 2005

1500 personer, två kvällar, världens bästa band på scen, typ jumbotron, viftarlampor, fyrverkerier, lasershow, en hel Glennvärld fylld med lycka och glädje. Följ med på en glennsande fotografisk odyssé till Glennmania 2005, Gamla Tryckeriet, Alvik, Sverige i november 2005 och som vanligt gäller att om du känner för att svimma, tveka inte, låt det hända, det här helt normalt.

Det samlas 1500 kroppar. Det hörs ett sorl som sakta växer till ett avgrundvrål. Vi vill ha Glenn!
...och det fick den hungrande massan i kvadrat och kubik under Glennmania 2005. Världens bästa band med Hasse i leadsångposition öppnade med Högtryck På Glennmania uppbackade av rök, sedvanligt fantastiskt ljus och tolv glennsande dansare.
"Ingen annan är så kall som du!". En hyllning till en av bandets absoluta favoritdrycker följde, nya På En Scen Med En Öl På En Krog. Hasse höll i flaskan...
...och övriga bandet i svänget.
En stor, stenrik poplegend med rötterna i den halländska myllan var kvällens första gäst. På härligt (?) klingande dialekt levererade han Här Kommer Alla Klyschorna i En Och Samma Sång
Tre skönsjungande bimbos i japaninspirerade klädnader beredde väg för en...
...snuskigt framgångsrik man i blöja i Du Ska Va Korpulent!
David Beckhams utomäktenskapliga, erotiskt inriktade SMS-ande i Madrid ledde till att Glenns Orkesters spanska management bönade och bad om en spansk version av SMS. Den levererades och mästerverket framfördes där och här fantastiskt av Nokiasita Motorola.
...och Lotta, Gunilla och Annica följde upp med att på underbart och uppskattat sätt framföra originalversionen av SMS.
Att gå på Nobelfest och vara packad som en örn är ingenting vi vill rekommendera. Hasse provade i Jättefull Ikväll och det gick inte alls bra.
Magnus drog igång Glenn (In The Name Of Glenn), den psalm som fick avsluta den första akten.
Tiden mellan akterna spenderade närvarande Glennheads i den Glennvärld som hade byggts upp i anslutning till konsertlokalen. Bland annat kunde besökarna, guidade av två vitsminkade värdar, njuta av en underBar, gycklare, the GlennMobil (en Lotus), videovisning från klassiska Glenn-gigg, ett Glennaltare och en stor utställning med foton och prylar från Glenns Orkesters snart kvartsekellånga framgångshistoria.....
...och dessutom ett exklusivt Glennhjul med vinster i världsklass och Bobbens pappa som lika framgångsrik som effektiv hjulansvarig.
Andra aktens första nummer. Ljusshow i världsklass. Lasershow i världsklass. Dansare i världklass....
...och Annica sjöng om ett magiskt Glennfinger ...
...och Glenns Orkesters senaste bimbovärvning, Lotta Ovik (bilden) sjöng om Thunder Glenn, Gunilla (inte bilden) sjöng om Golden Glenn ....
...och till sist stod han där i egen hög person, Guds gåva till kvinnan, Glenn Bond.
"Han är Joey, han är Chandler, han är Ross". Glenn Bond, tre bimbos och en hänförd publik.
Country Sparris kom förbi och rev av några rader från sin monsterhit Sparris In Love som en del av det retrospektiva medleyt....
....där också Chrille sjöng en bärande bit ur Jag Ska Bli Stor, Jag Ska Bli Gay i viftarlampornas sken.....
...och in från vänster sett ur publikens synvinkel (om den var vänd mot scenen, från höger om den var vänd från scenen) kom Janne ett par gånger och sjöng väl valda delar ur den sedelärande historien Fnaskie.
Johan gick upp en oktav och rev av typ en vers ur O Helga Glenn....
...innan han med några enkla handgrepp förvandlades till en kille med uttalad förkärlek för att piska folk hårt och Hasse Pontare fick sig en släng av den sleven i När Killarna Piskar Mej Varm...
"Sol och rökning blir den flickungens fall". Det retrospektiva medleyt gled vidare med Chrille och en rökande ung dam i Hon Är Flickan
....och Gleminem Sparris kom förbi och rappade tungt i Min Lilla Sparris....
....och fick med den fascinerade publiken i det som av allt att döma var Sverigepremiär för All-Rap och All-Move....
....och publiken blev inte mindre fascinerad av Gunillas, Lottas och Annicas oerhört tydliga demonstration av konstgjorda passioner i klassikern Pharmacia.
Medleyt följdes av Magnus som sjöng Där Vid Datorn. Inte ett öga torrt och inte en tändare släckt...
Backis ramade in det hela med glennsande pianospel.
George W Bush tittade förbi och sjöng "Usama Kom ut ikväll! Har väntat och längtat sen nine eleven"...
...och för att markera tyngden i besöket visade Bobben upp sig i sin mest USA-patriotiska skrud.
Bush fick faktiskt ut Usama ur grottan, en Usama som kvällen till ära uppträdde i laserform på Tryckeiets vägg. De tu fann varandra, slöt fred och alla blev glada och lyckliga. Alla? Nej, inte riktigt alla. I Eskilstuna satt en kille som inte alls var glad....
....och han kom förbi med sin popgrupp Glent och de framförde jättedeppiga 500 Spänn i Sjön
"Ångest, depression. Jag är ingen glad person". Glents sångare Jocke Berg hade som vanligt en tung kväll. En väldigt, väldigt tung.
Glents depression följdes av discoglädje. Rytmsektionen med percussionisten Magnus Theilgaard i spetsen drog igång kvällens mest rytmiska nummer, den purfärska discorökaren...
...Alla Kör Lajv om fenomenet att sätta på sig konstiga kläder, åka ut i skogen och låtsas att det är 1342. Tre bimbos vid leadsångarmikrofonerna och dansare på scen tillsammans med osedvanligt dansanta bandmedlemmar. Ett succéartat slut på andra akten.
Och alla Glennheads gav sig ut på nya härliga äventyr i Glennvärlden där ju allt som bekant är möjligt.
Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood och Charlie Watts (som tyvärr var på muggen när fotografen dök upp) visade att gamla stenar rullar bäst och att jättegammal är äldst. Stenarna öppnade tredje akten med nya StadionTupp.
En lindrigt sagt entusiastisk publik allsjöng Glennheads.
Hasse klev ner i schlagerträsket och framförde ödmjukt Håll Om Den. Annica gav låten den typ erotiska inramning den förtjänade med "Vad Har Du i Fickan, Glenn?"
Om de möjligheter som en bindel kan ge den kärlekskranke desperadon sjöng Janne i Blindbocken
Clabbe trummade distinkt och stringent in de avslutande numren i det ordinarie programmet...
....nämligen Chrilles (till vänster på bilden) beskrivning av livet som bejbmagnet i Don Juan och den stora finalen i det ordinarie programmet, regeringsförklaringen In Med Glenn med Bobben (följaktligen till höger på bilden) i en för ändamålet väl vald t-shirt.
Och på tal om regeringen, första extranummer blev Glenns Orkesters inlägg i den invandrarpolitiska debatten Gå Och Diska
Storbild, laser och världens bästa band. Glennsande!
Huvudsaken är att man är snygg...
Andra extranummer var en åttiotalsklassiker, För Evigt Dum som publiken sjöng tillsammans med Johan solandes på saxofonen.
Glennmania 2005:s sista extranummer blev ännu ett medley, hit på hit i ett glennsande pärlband...
....som avslutades med skapelseberättelsen Ah vi e Glenns Orkester med det klassiska syntriffintrot exekverat av Mark.
De eminenta guiderna visade besökarna vägen ut ur Glennvärlden efter en kväll som många kommer att minnas och få kommer att glömma i det som brukar kallas första taget.
Glenns Orkesters husgud, det stora ljuset i bandets tillvaro, mannen, myten, konceptet, receptet Pelle Larsson packar ihop sin typ fyrahundratusen viftarlampor efter ett sällsynt lyckat värv.
Och sist ut från Glennmania 2005 var som sig bör grisen.