Fullsmockat Cirkus gick på party med Glenn

Kristian Luuk presenterade, Sparris Boys regerade och världens bästa band dominerade när Glenns Orkester intog och fyllde Cirkus i Stockholm för en Scenkväll med Glenn i oktober. The Glennmania Tour 2003 kom till Stockholm och den show som Glenns Orkester bjöd publiken på har av oberoende bedömare beskrivits som fantastisk, färgsprakande, finlemmad (?) och alldeles, alldeles.... glennsande. Fotografen heter Mats Olofsson, bandet heter Glenns Orkester och som vanligt gäller att om du känner för att svimma, tveka inte, låt det hända, det är helt normalt!

Kvällens stora cigarrettändarhit. Magnus trollband publiken med en lika självbiografisk som magisk Där vid Datorn.
Med ett par flinka handgrepp förvandlade Hasse en diskande invandare i Gå och diska till en sumobrottande snubbe i en redan klassisk jätteblöja i Du ska va korpulent!
Till slut steg han ned från himlen, den räddande ängeln, bejbmagneten bland bejbmagneter, Glenn Bond, och samtliga kvinnor i lokalen föll naturligtvis som furor och pladask.
och sedan gick spöket, gestaltad av Johan, ackompanjerad av Anders, upp typ flera oktaver och levererande på eget initiativ en redan klassisk version av Oh Helga Glenn
Det 846 år gamla Cirkusspöket fick med ålders rätt den stora äran att presentera bandet och det gjorde han...
En snortajt och snorsnygg orkester ackompanjerade den Gunde-suktande snubben. Notera särskilt bas-Bobbens Lynott-inspirerade look. Utsökt.
"Ingenting är omöjligt!". Hasse (i rött) drömde om att få Barn med Gunde Svan.
Fyra bimbos framförde SMS, den redan klassiska betraktelsen över de erotiska möjligheter som mobiltelefonin för med sig.
Det bjöds på flera kavalkader med nya, gamla och jättegamla figurer ur Glenns Orkesters snart tjugoåriga historia. Fyra bimbos visade till exempel tydligt vad de konstgjorda passionerna i Pharmacia sitter på kvinnokroppen...
Naturligtvis bjöds den hänförda Cirkuspubliken på flera ton bomber, rök och eld.
In the name of Glenn. Allt sker In the name of Glenn. Hasse och publiken i en ömsesidig kärleksscen.
Fem trummisar höll takten i finalen (världsrekord?)
Veckofinalen Glenn Factory var en av kvällens höjdpunkter. Samtliga Sparris Boys hade under en hel vecka finslipat sina individuella färdigheter och förvandlats från pojkbandsmedlemmar till från vänster Anders Sparrisson, Håkan Sparris, Sammy Sparris Jr, Country Joe Sparris och Gleminem Sparris. Publiken bjöds på en snabbgenomgång av de tävlande bidragen Without my Sparris (Anders Sparrisson), Känn ingen sorg för mig Grönsakstorg (Håkan Sparris), Keep your eye on the Sparris (Sammy Sparris Jr), Sparris in love (Country Joe Sparris) och The Real Slim Sparris (Gleminem Sparris).På tv-skärmarna kunde publiken också ta del av Kristian Luuks intervjuer med de nervösa Sparrisarna i Green Room innan det var dags att avslöja resultatet på scenen. Segrare i veckofinalen blev Anders Sparrisson som fick 16 208 478 röster. Sparris Boys återförenades sedan i Just a sparris, not a saint
Andra akten inleddes med Bondbrudarnas suggestiva dans i rött och sång i helt rätt tonart.
Bondbruden Littwold avslutade på en ton som Glenns Orkester tidigare inte ens hört på skiva. Enligt obekräftade uppgifter var hon ända uppe på slätstrukna C.
Bomber, granater och en redan legendarisk lasershow ackompanjerade Bondmedley tillsammans med ett Glenns Orkester klätt som gangsterkungar. Högt uppe vid taket väntade hjälten på att få göra entré.
Publiken bjöds på en mammutmegashow med världens bästa band med världens bästa ljus och ljud. The Glenn Crew med Pelle Larsson (Set Designer & Master of Light) i spetsen bidrog som vanligt till succén med en insats i världsklass.
"Huvudsaken är att man är snygg. Då blir livet en fest". Den stora finalen bestod av ett medley med klassiska Glennhittar.
Kristian Luuk drog ett tungt klarinettsolo (världsklass!).
Gunilla gjorde fetsucke som jättevacker och jättetaskig maka i Fotomodell
Angus Ählström i full frihet.
En makalös ljusshow och ett makalöst band som fick hjälp av en makalös publik att sjunga För evigt dum, en av Glenns Orkesters första låtar som framfördes för att uppmärksamma att det nästa år är 20 år sedan orkestern bildades. För evigt dum var för övrigt med och bidrog till att Eric Gadd pulvriserades i en talangjakt första gången världens bästa band stod på en scen. Och på den vägen är det.
In med Glenn i riksdagshuset! Den allt mer röststarka folkrörelsen nådde nirvananivåer under den inledande Rosenbadssviten (In med Glenn & När vi flyttar in i Rosenbad)
Efter Rosenbadsviten drog showen ut till en oljeborrplattform på Nordsjön. Där gestaltade Janne (längst till höger) till publikens oförställda lycka och glädje en snubbe som gillar att gå Klädd i klänning när han kommer i land. Klänningen var väldigt röd.
Mark (till vänster) gick i väntans tider och hade en stand-in i form av Burken som stod beredd att hoppa in i världens bästa band om det skulle bli förlossning under konserten. Det blev det inte, men väl dagen efter showen...
Världens bästa band tackar världens bästa publik för en magisk kväll och visar samtidigt upp sin bästa sida för fotografen. Tack, god natt och in med Glenn. I riksdagshuset.
Vi vill ha Glenn och det vill vi nu! Typ så här exalterad blev publiken när en man från Halmstad, gestaltad av Chrille, framförde den nya monsterhitten Här kommer alla klyschorna i EN och samma sång.
Keyboardist Mark och percussionist Magnus njöt. Eller nåt.
Claes Johansson höll sin vana trogen takten jättefint på sina trummor.
En kille från Norrland dök upp och fick vad han bad om, lite smisk av en aggressiv risutrustad kompis.
"Vi är Glennheads och vi går på party med Glenn". En väldig massa ballonger hjälpte till att höja partystämningen till typ kokpunkten under den nya Glennheads (en blivande allsångsklassiker?)
"Välkomna till Scenkväll med Glenn. Det är jag som är Luuk". Tv-kungen Kristian Luuk, Glennhead sedan urminnes tider, fick den stora äran att presentera sitt favoritband från sitt världsberömda skrivbord.
Koreografin signerad Master of Choreography, Anne Eliasson, slog publiken med både det ena och det andra.
Annica Smedius, Gunilla Leining, Vicki Benckert och Gitte Littwold. Fyra bimbos. Världsklass.
Chrille förklarade för en förstående publik hur det gick till när han upptäckte att han är Don Juan
Med sig i land från oljeborrplattformen hade killen i klänning ett par kompisar i blåställ. De rörde sig rytmiskt till musiken och klädde av sig halvnakna. Underbart.
Orkesters färskaste medlem, alive and kicking, direkt från allt möjligt, Anders Backerholm, keyboards.
Stilstudie av hela Glenn Orkesters blåssektion.
Vi är som stjärnor i skyn. Sologitarrister har en speciell förmåga att trollbinda såväl publik som kameramän.
Bosse Hemian flyger in till sin egen rapsodi.